OLD SCHOOL I GLAVONJE NAJBOLJI U CRIKVENICI

KINDER SPORT BASKET TOUR odradio je i svoju jedanaestu postaju ovoga ljeta, i to u poznatom košarkaškom centru Crikvenici – tradicionalnoj bazi hrvatske košarkaške reprezentacije. Reputaciju košarkaškoga grada potvrdio je i veliki broj ekipa. U kadetskoj konkurenciji nastupilo je 8 ekipa, podijeljenih u dve skupine. U polufinale su se susrele ekipe “Šotori” (Crikvenica) i “Klošari” (Kastav), te “Labudovi” (Kastav) i “Glavonje (Opatija). “Klošari” i “Glavonje” u finale su se plasirale pobjedama sa identičnim rezultatom – 21:14. Da bi sve ostalo u znaku tog rezultata pobrinule su se “Glavonje” (Vincek, Božičević, Gaćeša) koje u finalu sa 21:14 pobijedile domaće “Klošare”.

Seniorski dio turnira ponudio je zanimljive utakmice i kvalitetne ekipe. U polufinalu su “Telefoni” pobijedili vodeću ekipu u poretku Basket toura – “Šri lanku”, sa 19:16, a favoriti “Old school” teže od očekivanog “Izgubljeni slučaj” 21:15. Utakmicu je nakon velike borbe nizom trica u završnici presudio Komadina. U finalu rutinska pobjeda ekipe “Old school” (Šamanić, Antić, Benić, Komadina) sastavljene od prvotimaca KK “Crikvenica”, ovogodišnjih sudionika kvalifikacija za A-1 ligu. Pobijedili su “Telefone” rezultatom 21:14.

Kako je na turniru sudjelovao veliki broj kvalitetnih igrača, natjecanja u tricama i zakucavanjima bila su najjača od svih dosadašnjih turnira. Najbolji “dunker” bio je Funčić, koji je za 1 bod pobijedio Antića, a najprecizniji sa linije 6,25 Komadina iz pobjedničke ekipe. Slijedeći turnir održati će se na Prokurativama u Splitu, a očekuje se veliki broj ekipa.