SPEKTAKL NA PROKURATIVAMA

Splitske Prokurative ovoga su vikenda bile u znaku košarke, održao se KINDER SPORT BASKET TOUR. Turnir je obilježio veliki broj prijavljenih ekipa (ukupno 18) koje su odigrale brojne kvalitetne i neizvjesne utakmice. U polufinalu kadeta, nakon utakmica po skupinama, “Muktaši” su pobijedili “Skalice” rezultatom 15:9, a “BCS” ekipu “Zečeva družina” sa 15:8. Finalni susret donio je zanimljivu utakmicu u kojoj se boljom i spretnijom ekipom u završnici pokazao “BCS” i pobjedom sa 14:11 nad “Muktašima” osvojio turnir.

U seniorskoj konkurenciji ekipe su igrale u četiri skupine, a najbolje dvije iz svake plasirale su se u četvrtfinale. Nakon utakmica po grupama i četvrtfinalima koje su obilovale neizvjesnošću i u mnogima je odlučivala samo jedna lopta, polufinala su obilježila uvjerljive pobjede “Bad boysa” nad “Skakavcima” 15:1, te “Gumi defekta” 15:11 nad “Kovačima”.  Turnir je atraktivnom igrom sa brojnim prodorima, asistencijama i dalekometnim šutevima zasluženo osvojila ekipa “Bad boys” iz Splita u sastavu Trutanić, Batinić, Marčić, Martinis. U finalu su pobjedili “Gumi defekt” (Hrabar, Mandić, Matijević, Šamario) iz Zagreba  sa 21:10.

Turnir je osim ekipa koje su se natjecale na tribinama i oko terena okupio i mnoštvo publike koja je mogla uživati u pravom sportskom događaju sa odličnim zabavnim dijelom programa u kojemu ih je svojim akrobacijama oduševila breakdance skupina “Unit X”. Održala su se i natjecanja u tricama (pobjednik Vilović) i zakucavanjima (pobjednik Škaro) kao sastavni dio programa Basket toura. Cijeli program odlično je vodio poznati splitski voditelj Vedran Očašić.