LAŽEŠ KO PES OSVOJILI ZAGREB

Nakon jutarnjih problema sa vremenom, prvi turnir Basket toura 2007 ipak se u subotu 30. lipnja odr žao u Zagrebu na Cvjetnom trgu. U zanimljivim utakmicama sa velikim brojem rasprava i žestokih duela karakterističnih za uličnu košarku „3 na 3“ sudjelovalo je 18 ekipa.

Nakon neizvjesnih kvalifikacijskih utakmica u grupama u kojima je o prolasku odlučivala koš razlika u polufinalu seniora je ekipa „Lost vikings“ pobijedila „Gigo Bosnić“ 12:8, a „Lažeš ko pes“ ekipu „Shrilanka“ rezultatom 7:4. U zanimljivoj i napetoj utakmici finala titulu pobjednika u kategoriji seniora zasluženo je osvojila ekipa „Lažeš ko pes“ koja je nastupila u sastavu Oroz, Dozan, Bolanča i Kos. Nakon stalnih izmjena u vodstvu pobijedili su „Lost vikinge“ rezultatom 13:10 i tako ostali jedina neporažena ekipa na turniru.

U kategoriji kadeta najbolja je bila ekipa „Dubrave“ u sastavu Perković, Šaravanja, Lubenjak i Bežovan. U finalu su uvjerljivo nadigrali „Cedevitu“ 21:9, velikim preokretom nakon uvjerljivog početnog vodstva „Cedevite“ od 7:0. Do finala je „Dubrava“ došla pobjedom protiv „AND 1“ 21:19, a „Cedevita“ 21:19 protiv „Dream teama“.

U zabavnom dijelu programa nastupila je ljubljanska akrobatska skupina „Žapci“ i breakdance klub „Fill da panic“, a posebno zanimljivo bilo je i natjecanje u zakucavanju koje je osvojio Igor Ravlić. Najprecizniji u tricama bio je Bojan Hrandek. Turniru je prisustvovao veliki broj gledatelja na tribinama, a svojim komentarima oduševljavao ih je karizmatični Mario Kovač.